HTML

Amit a Szcientológiáról tudni érdemes

Érdekességek a Szcientológia és a Dianetika világából

Friss topikok

Az Egyház a Youtube-ot fojtogatja! - friss hírek

2008.04.18. 14:21 vén_róka

Aki már kívülről-belülről tanulmányozta a szcientológiát, pontosan tudja, hogy a szcientológia egyház annyira tartja tiszteletben a szólásszabadságot, mint egy náci haláltábor az emberi jogokat.

Tegnap előtt a szcientológia egyház titokzatos módon elérte, hogy a Youtube törölje Tory Christman (balra) videóit, annak ellenére, hogy egyetlen jogvédett anyag sem látható egyik videón sem. A hír hallatán több ezer felháborodott internetes követelt választ a Youtube-tól, ami a nagy nyomás hatására tegnap visszaállította Tory Christman fiókját és összes videóját:

www.youtube.com/torymagoo44

A szcientológusok azt írták az egyik szekta-ellenes forumon, hogy Mark Bunker lesz a következő és így is lett.

Jason Beghe egy híres amerikai színész, aki elhatározta, hogy kiteregeti a szcientológia szennyesét. Az egyház mindent meg fog tenni, hogy a videóját betiltassa. Ezzel a színész alkotmányos jogait tiporják porba. A vele készült videó előzetesét több százezren (!) tekintették meg az elmúlt néhány napban. A videó mostanáig Mark Bunker nevű aktivista videói között volt, ő készítette az interjút a színésszel, de a Youtube a tegnapi napon magyarázat nélkül bezárta Mark Bunker Xenutv1 nevű fiókját. Ez a szólásszabadság egyértelmű eltiprása, mivel semmilyen jogi alapja nincs a cenzúrának.

Jason Beghe videóját azóta több felhasználó is közzétette, Mark Bunker pedig ideiglenesen áttért Tory fiókjára, az ottani (angol nyelvű) üzenete már megtekinthető. Lényegében segítséget kér a felhasználóktól abban, hogy követeljék a Youtube-tól a fiókja visszaállítását és mindenkit biztosít afelől, hogy a teljes Jason Beghe interjú, amire a média is egyre inkább kíváncsibb, nemsokára elérhető lesz.


5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://miaszcientologia.blog.hu/api/trackback/id/tr97431504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bibircsók 2008.04.18. 15:26:42

Egy-két kiegészítés:

-több mint 600 ezren látták az eredeti videót, mielőtt eltüntették volna

-ha valaki kommentel youtube-on, érdemes vigyázni, van egy torymagoo69 nevű provokátor, ne keverjétek az igaz Tory-val

-itt egy formalevél, amit - ha valaki szeretne benne részt venni - el lehet küldeni az alábbi e-mailcímek egyikére:

copyright@youtube.com
editor@youtube.com
suggestions@youtube.com
estreich@youtube.com
legal-support@google.com

Dear Sir,
I write to complain about the suspension of the account of Xenutv1. This account did not violate any copyright or contain any offensive material. This appears to be a barely concealed effort by Scientology to censor their critics by an abuse of the flagging system. Indeed it is difficult to contrive that this action could have been taken by anyone other than a Scientology 'moderator', or one coerced by Scientology.

I sincerely hope that you will see fit to reinstate this account, as the presence of an Emmy Award winning journalists such as Mark Bunker (Xenutv1) significantly increase the color and depth of the Youtube experience.

It would also show a distinct lack of character for Youtube to not stand up for the free speech of the 'little man' given that the core of the Youtube's business model is that media is provided by the free speech of the 'little man'.
Best Wishes,

(Személyes tapasztalat, hogy az első címről visszadobják azzal, hogy spam.)

www.youtube.com/watch?v=EIC1h6UU24Y

vuk 2008.04.18. 19:23:24

hát igen csinálták ezt Anonymous első videójával is.

youtube-t mintha lehetne fenyegetni valamivel, mert jó párszor begörbítették, hogy távolítson el anyagot a netről.

Anonymous első videóját kb 2 millióan nézték, amikor letiltották, igaz a felháborodás akkora volt, hogy rövidesen visszarakták.

Youtube sem bír a netes társadalommal, mert egyet letilt, 1000x lövik fel..minden felhasználót meg nem fog letiltani.

Kiváncsi vagyok a Jason B. teljes videójára.

Neduddgi 2008.04.19. 00:11:00

Szerintem nincs semmi fenyegetnivaló a Youtube-on, egyszerűen annyit tesznek, hogy közlik: szerzői és szomszédos, vagy egyéb jogokat sért a videó és kérik eltávolíttatni. Mivel naponta több ezer videó kerül fel, ezért vélhetően nincs arra kapacitás, hogy egyesével ellenőrizgessék mindet, az ilyen panaszok zöme általában megalapozott (különféle tv-társaságok felvételei, stb.), ezért automatikusan leveszik. Aztán ha jön az ellennyomás a júzerek részéről, hogy márpedig semmi jogsértés nem volt a videóban, akkor azt egyedi elbírálás alapján visszateszik.
Ez csak feltételezés részemről, de közel járhatok a valósághoz. :o)

vén_róka 2008.04.19. 10:46:57

neduddgi, mint kiderült azért vették le Bunker videóit, mert az egyikben egy nagyon rövid bejátszás van, ami a Viacom tulajdonában van.

Az még mindig rejtély, hogy ezért miért kell leszedni az összes videóját és erre a kérdésre Tory-ék szerint nem hajlandó válaszolni a Youtube.

Tory-ék és az Anonymous közben a Viacomhoz fordultak. Kis háttértörténet: a Viacom csak tavaly 160 ezer videót szedetett le a Youtube-ról. A internetes törvény értelmében ha a Google, a Youtube tulajdonosa azonnal reagál, akkor nem lehet beperelni szerzői jogsértés miatt. A Viacom tavaly így is beperelte 1 milliárd dollárra a Google-t és a Youtube-ot. Csakhogy...

Azt kell tudni, hogy Bunker vidója nem tartozik a Viacom számára veszélyes felvételek közé. A 160 ezer videó amit leszedettek tavaly mind olyan volt, ami egy az egyben lehozott valamilyen műsort vagy filmrészletet.

Tehát egyértelmű, hogy valaki ráuszította a Google-t Tory-ra és Markra is, méghozzá egyszerre! Ráadásul Tory-nak nem is volt semmilyen bejátszása, ami bármilyen szerzői jogot sérthet.

A taktika egyébként tipikusan Miscavige gondolkodásmódjára utal és a földkerekség legundorítóbb ügyvédi irodájának a keze nyomát viseli (Moxon and Kobrin). Moxon védte egyébként Mary Sue Hubbardot abban a perben, amiben 10 másik szcientológussal együtt lecsukták Ron feleségét.

Anonymous · http://wearelegion.blog.hu/ 2008.04.24. 17:11:35

Ami egyszer felkerült az internetre, sose fog eltünni. Ehez kevés még a sci is.

"Youtube sem bír a netes társadalommal, mert egyet letilt, 1000x lövik fel..minden felhasználót meg nem fog letiltani. "

Ennyi.
süti beállítások módosítása