HTML

Amit a Szcientológiáról tudni érdemes

Érdekességek a Szcientológia és a Dianetika világából

Friss topikok

Hubbard feleségei és gyermekei

2008.07.13. 18:35 vén_róka

Ha zavarba akarsz hozni egy szcientológust, kérdezz rá, hogy Hubbardnak hány gyereke és felesége volt. A szektán belül tanácstalan arcokkal fogsz találkozni. Ron családi életét homály fedi, mert a világ megmentőjeként tisztelt Hubbard apai illetve házastársi teljesítménye sok kívánnivalót hagy maga után. Aki ezügyben mélyebbre próbál ásni a szektán belül, az előbb utóbb bajba kerül.

Lássuk mit művelt az öreg párkapcsolatok terén, időrendi sorrendben:
 

 


1. felesége: Margaret Grubb (1907-1963). Vitorlázórepülő pilóta volt és egy reptéren találkozott Hubbarddal. 1933. április 13.-án kötöttek házasságot.

Első gyermekük, ifj. L Ron Hubbard (1934-1991). Talán a leghíresebb Hubbard gyermek. Az ötvenes évekig még segítette apját, aztán kilépett a szektából és évtizedeken át nyíltan támadta. Elnyomó személlyé nyilvánították. A szektán belül nem beszélnek róla, a frissen belépett szcik nem is tudják, hogy létezett.

Második gyermekük Katherine Kay Hubbard: róla aztán nagyon keveset tudni. Nem sok vizet zavarhatott, néhány periratban szerepel a neve. Nincs arra utaló jel, hogy valaha is szci lett volna.


2. felesége: Sara Northrup (1925-). Hubbard már egy éve lakott vele a kaliforniai Pasadenában, amikor 1947-ben Margaret Grubb beadta a válópert. 1946. augusztus 10.-én házasodtak össze, tehát Hubbardnak egy éven keresztül két felesége volt, amit testvérek között is bigámiának hívnak. A házasságból egy gyermek született: Alexis Hubbard. A lány sose volt szcientológus. Sara 1950 végén adta be a válópert, amiben részletes leírást ad arról, hogy Hubbard az engedélye nélkül Kubába vitte Alexist (emberrablásért fel is jelentette), ráadásul Hubbard többször is fizikálisan bántalmazta őt (Sara-t).

Hubbard előszeretettel súgta be legjobb barátait és közeli hozzátartozóit az FBI-nak. Sara Northrup-ot is kommunista kötődéssel gyanúsítja meg az FBI-nak írt levelében.

3. felesége: Mary Sue Hubbard, leánykori nevén Mary Sue Whipp (1931-2002). Ő elkötelezett szci volt, gyakran emlegették a szcientológia First Lady-jeként. Több iránylevelet is írt. A szekta róla is hallgat. 1979-ben 10 társával együtt börtönbüntetésre ítélték, amiért éveken át kormányhivatalokba törtek be, aktákat loptak el, megbeszéléseket hallgattak le, hamisan tanúskodtak és akadályozták a nyomozást - mindezt persze a bolygó megmentése érdekében.
Miután Miscavige átvette a hatalmat, Mary Sue gyakorlatilag eltűnt. Egy idősek otthonában halt meg 2002-ben. A szektában nem emlékeztek meg róla. Ennyit sem érdemelt az a nő, aki még a börtönt is bevállalta Hubbardért.

4 gyermekekük született:
Diana Hubbard: Még ma is a nemzetközi vezetésben dolgozik. Egy ideig énekléssel is próbálkozott, az egyik lemezborítóját is felteszem. Most a nemzetközi vetezében beszédeket ír.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Quentin Hubbard, homoszexuális, 1975-ben gyanús körülmények között halt meg. Vegasban találták eszméletlenül egy kocsiban, rá két hétre meghalt. Az esetet később öngyilkosságnak titulálták. Halála idején Sea org tag volt, de szinte bármit megtehetett, nem igazán tudták kordában tartani. Vegasba is járt játszani.

Suzette Hubbard, egy ideig szci volt, aztán kilépett a Sea orgból. Egy kaliforniai ismerősöm szerint már nem végez szolgáltatásokat. 4 gyermekes anya és Kaliforniában él. Úgy tűnik, már nem szcientológus. Érdekes, hogy Sea Orgos pályafutása idején pont ahhoz az Arnie Lermához akart hozzámenni, aki később a szekta egyik legnagyobb ellensége lett.
A házasságot a Sea Orgosok megakadályozták.

Arthur Hubbard, nem szci. New York-ban él és művész. Kiállításokat is rendeznek neki, íme egy plakát.A hírhedt BBC-s interjúban Hubbard két házasságot és 4 gyermeket vallott be. Nyilván nem számított az internetre és nem sejtette, hogy egy napon olyan emberek nézik meg az interjút, akik bármikor előkereshetik azokat a bírósági papírokat, amik egyértelműen bizonyítják, hogy hazudik.

Sok-sok évet töltöttem szcik között és a saját megfigyelésem az, hogy Hubbard tanai és a szekta hitvallása és tevékenysége lerombolja a családokat. Listát írhatnék azokról a családokról, amikben a szülő évek óta nem látta a gyermekét vagy éjjel-nappal a bolygó megmentésén dolgozik és elhanyagolja a családját. Sok szülő a sea Org-ot választja  a gyermekei helyett, hogy a kapcsolatmegszakítás intézményét már ne is említsük.

Tudom, hogy jó néhány szcientológus olvassa ezt és megértem, ha nekik nagyon nehéz mindezt elhinni és lenyelni, hiszen a szcientológia alapjai inganak meg. De nem kell nekem hinni, mindenki szabadon kutakodhat és kikérhet papírokat bármilyen bíróságtól a világon. A tények magukért beszélnek.

18 komment

Miért nem tudsz menni a Freewinds-re? Infó szcientológusoknak.

2008.06.10. 10:07 vén_róka


A Freewinds nevű szcientológus óceánjáró még mindig szárazdokkban áll. Április óta. A hatóságok nem engedik vízre bocsátani.

13 komment

Címkék: azbeszt freewinds

"A klímás esete az egyházzal" videó - magyar felirattal!!!

2008.06.10. 09:46 vén_róka


Szólj hozzá!

Jason Beghe felirat-file készítő(ke)t keres!

2008.04.24. 13:52 vén_róka

Na nem feltétlen maga Jason Beghe, hanem a még nekem is meglepetést okozó, egyre erősödő magyar Anonymous! Minden ilyen erőfeszítés támogatandó, így egy az egyben leközlöm a felhívást:

 

FELHÍVÁS!

47 komment

Címkék: szcientológia felhívás anonymous jason beghe

A klímás esete az Egyházzal

2008.04.19. 14:56 vén_róka

Hogyan vezessünk sikertelen vállalkozást és hogyan bánjunk a riporterekkel illetve hitelezőkkel - szcientológia gyorstalpaló tanfolyam Ron-droidoknak, vizuális segítséggel

3 komment

Címkék: üzlet szcientológia klíma

Az Egyház a Youtube-ot fojtogatja! - friss hírek

2008.04.18. 14:21 vén_róka

Aki már kívülről-belülről tanulmányozta a szcientológiát, pontosan tudja, hogy a szcientológia egyház annyira tartja tiszteletben a szólásszabadságot, mint egy náci haláltábor az emberi jogokat.

5 komment

Mire képesek az OT-k...

2008.04.15. 23:36 vén_róka

Arra gondoltam, a múltkori aggasztó témák után jó lenne egy vidám poszt. Szemezzünk hát a OT-k sikerjelentéseiből.

Talán nem szép dolog mások kárán nevetni, de úgyse ismerjük az illetőket, akik írták, megsérteni őket nem fogom, sőt talán sikerül betekintést nyújtani egy vérbeli szcientológus lelki világába és gondolkodásmódjába.

Nap mint nap hallok hasonló doldogkat praktizáló szcientológusoktól, tehát ezek nem különleges esetek.

A kép, amin Ron egy paradicsomot auditál, csak illusztráció, de kiválóan illik az alábbi OT nyereségekhez. Kommentjeim láthatóan nem vastag betűsek.

26 komment

Szcientológia és a családok szétrombolása - 6 elnyomó személy.

2008.04.11. 10:44 vén_róka

Sok százszor álltam már fel, hogy különböző eseményeken megtapsoljam azt az embert, aki kitalálta a Szcientológiát.

16 komment · 1 trackback

Hogyan bánjunk a békés tüntetőkkel?

2008.04.10. 16:12 vén_róka

A helyszín Boston. 2 személy békésen tüntet a szcientológia egyház előtt. Az egyik Bob Minton, a másik Jesse Prince, aki régen az RTC-ben volt Sea Org tag. A helyi OSA kirendel 2 embert ellenük.

10 komment · 1 trackback

Magánnyomozók a szcientológia szolgálatában (videóval) I.

2008.04.10. 14:46 vén_róka

Aki nyilvánosan felszólal a Szcientológia Egyház ellen, azaz médiához fordul, tűntet vagy bármi olyat tesz, ami miatt ellenséggé válik, akkor - függően attól, hogy mennyire veszélyes és mennyi bizalmas információ birtokában van - azt az Egyház speciális kezelésben kezdi részesíteni.

7 komment

Bemutatkozás

2008.04.10. 11:13 vén_róka

Sok-sok évet töltöttem a Szcientológiában. Az agymosás minden fokát megjártam.

Aztán felébredtem és szép fokozatosan megtudtam az igazságot.

30 komment