HTML

Amit a Szcientológiáról tudni érdemes

Érdekességek a Szcientológia és a Dianetika világából

Friss topikok

Hubbard feleségei és gyermekei

2008.07.13. 18:35 vén_róka

Ha zavarba akarsz hozni egy szcientológust, kérdezz rá, hogy Hubbardnak hány gyereke és felesége volt. A szektán belül tanácstalan arcokkal fogsz találkozni. Ron családi életét homály fedi, mert a világ megmentőjeként tisztelt Hubbard apai illetve házastársi teljesítménye sok kívánnivalót hagy maga után. Aki ezügyben mélyebbre próbál ásni a szektán belül, az előbb utóbb bajba kerül.

Lássuk mit művelt az öreg párkapcsolatok terén, időrendi sorrendben:
 

 


1. felesége: Margaret Grubb (1907-1963). Vitorlázórepülő pilóta volt és egy reptéren találkozott Hubbarddal. 1933. április 13.-án kötöttek házasságot.

Első gyermekük, ifj. L Ron Hubbard (1934-1991). Talán a leghíresebb Hubbard gyermek. Az ötvenes évekig még segítette apját, aztán kilépett a szektából és évtizedeken át nyíltan támadta. Elnyomó személlyé nyilvánították. A szektán belül nem beszélnek róla, a frissen belépett szcik nem is tudják, hogy létezett.

Második gyermekük Katherine Kay Hubbard: róla aztán nagyon keveset tudni. Nem sok vizet zavarhatott, néhány periratban szerepel a neve. Nincs arra utaló jel, hogy valaha is szci lett volna.


2. felesége: Sara Northrup (1925-). Hubbard már egy éve lakott vele a kaliforniai Pasadenában, amikor 1947-ben Margaret Grubb beadta a válópert. 1946. augusztus 10.-én házasodtak össze, tehát Hubbardnak egy éven keresztül két felesége volt, amit testvérek között is bigámiának hívnak. A házasságból egy gyermek született: Alexis Hubbard. A lány sose volt szcientológus. Sara 1950 végén adta be a válópert, amiben részletes leírást ad arról, hogy Hubbard az engedélye nélkül Kubába vitte Alexist (emberrablásért fel is jelentette), ráadásul Hubbard többször is fizikálisan bántalmazta őt (Sara-t).

Hubbard előszeretettel súgta be legjobb barátait és közeli hozzátartozóit az FBI-nak. Sara Northrup-ot is kommunista kötődéssel gyanúsítja meg az FBI-nak írt levelében.

3. felesége: Mary Sue Hubbard, leánykori nevén Mary Sue Whipp (1931-2002). Ő elkötelezett szci volt, gyakran emlegették a szcientológia First Lady-jeként. Több iránylevelet is írt. A szekta róla is hallgat. 1979-ben 10 társával együtt börtönbüntetésre ítélték, amiért éveken át kormányhivatalokba törtek be, aktákat loptak el, megbeszéléseket hallgattak le, hamisan tanúskodtak és akadályozták a nyomozást - mindezt persze a bolygó megmentése érdekében.
Miután Miscavige átvette a hatalmat, Mary Sue gyakorlatilag eltűnt. Egy idősek otthonában halt meg 2002-ben. A szektában nem emlékeztek meg róla. Ennyit sem érdemelt az a nő, aki még a börtönt is bevállalta Hubbardért.

4 gyermekekük született:
Diana Hubbard: Még ma is a nemzetközi vezetésben dolgozik. Egy ideig énekléssel is próbálkozott, az egyik lemezborítóját is felteszem. Most a nemzetközi vetezében beszédeket ír.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Quentin Hubbard, homoszexuális, 1975-ben gyanús körülmények között halt meg. Vegasban találták eszméletlenül egy kocsiban, rá két hétre meghalt. Az esetet később öngyilkosságnak titulálták. Halála idején Sea org tag volt, de szinte bármit megtehetett, nem igazán tudták kordában tartani. Vegasba is járt játszani.

Suzette Hubbard, egy ideig szci volt, aztán kilépett a Sea orgból. Egy kaliforniai ismerősöm szerint már nem végez szolgáltatásokat. 4 gyermekes anya és Kaliforniában él. Úgy tűnik, már nem szcientológus. Érdekes, hogy Sea Orgos pályafutása idején pont ahhoz az Arnie Lermához akart hozzámenni, aki később a szekta egyik legnagyobb ellensége lett.
A házasságot a Sea Orgosok megakadályozták.

Arthur Hubbard, nem szci. New York-ban él és művész. Kiállításokat is rendeznek neki, íme egy plakát.



A hírhedt BBC-s interjúban Hubbard két házasságot és 4 gyermeket vallott be. Nyilván nem számított az internetre és nem sejtette, hogy egy napon olyan emberek nézik meg az interjút, akik bármikor előkereshetik azokat a bírósági papírokat, amik egyértelműen bizonyítják, hogy hazudik.

Sok-sok évet töltöttem szcik között és a saját megfigyelésem az, hogy Hubbard tanai és a szekta hitvallása és tevékenysége lerombolja a családokat. Listát írhatnék azokról a családokról, amikben a szülő évek óta nem látta a gyermekét vagy éjjel-nappal a bolygó megmentésén dolgozik és elhanyagolja a családját. Sok szülő a sea Org-ot választja  a gyermekei helyett, hogy a kapcsolatmegszakítás intézményét már ne is említsük.

Tudom, hogy jó néhány szcientológus olvassa ezt és megértem, ha nekik nagyon nehéz mindezt elhinni és lenyelni, hiszen a szcientológia alapjai inganak meg. De nem kell nekem hinni, mindenki szabadon kutakodhat és kikérhet papírokat bármilyen bíróságtól a világon. A tények magukért beszélnek.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://miaszcientologia.blog.hu/api/trackback/id/tr80566344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Béla bá 2008.07.14. 23:23:46

a szcientológia mit vél arról az emberről akinek több feleségtől több gyereke van?

nem ismerem a szcientológiát csupán kiváncsi vagyok hogy saját szabályaik szerint Hubbart bácsi milyen ember.

Tunguska 2008.07.15. 18:25:16

Hát... nem egy sikeres család.

SDR 2008.07.15. 23:11:26

m.blog.hu/mi/miaszcientologia/image/gyermekei/4%20kids%20from%20sue.jpg
Ezen a képen kik vannak? A kép honnan van? Ki és mikor készítette?

hvuk 2008.07.16. 16:27:58

SDR, szerinted a kép neve, a "4 kids from sue.jpg" mire utal? Segít, ha elárulom, hogy a 3. feleségét Mary Sue Hubbardnak hívták? :) A többi kérdésedre sajnos nem tudoma választ.

hvuk 2008.07.16. 16:30:37

A múltkor reformer blogján belinkelt Út a Boldogsághoz könyvet szóról szóra végigolvastam. Ami durva az az, hogy ez az ember akar engem kioktatni arra, hogy miként neveljem a gyerekemet. Vicces. Ha jól összegzem, akkor 1 gyereke öngyilkos lett és kettőt pedig kitagadott. Nem is rossz arány. :)

Vénróka, tényleg a kitagadós dologról miért nem tettél említést? Szerintem ebbe a postban pont jó helye lett volna.

TB 2008.07.17. 16:47:19

Vénróka!

Valahol láttam egy angol nyelvű oldalt, amely Hubbard tengerészeti viselt dolgaival foglalkozott. Nem tudnál egy kicsit ezzel a témával is foglalkozni egy kicsit?

SDR 2008.07.20. 11:08:48

Hvuk, ritka kép, nagyon ritka kép.

SDR 2008.07.20. 11:10:48

Szóval, Vén Róka, a kép honnan van? Ki és mikor készítette?

Huszár József · http://www.vitaminbank.hu 2008.07.27. 09:18:40

Szerintem minden vallás megpróbál valamennyire irányítani, tanítani. Viszont az igazi mesterek nem mondják meg, hogy mit csináljak, csak az utat próbálják mutatni. Én is elég makacs voltam régen és nem hagytam magam befolyásolni. Ma sem hagyom bizonyos helyzetekben, de néha bizony érdemes hallgatni másokra. Mikor is? Ezt nem könnyű észrevenni, ráadásul egy-két helyzetben gyorsan kell dönteni.

Engem Osho könyvei, előadásai érintettek mélyen, mert ő nem akar tanítani. Valahogy mégis úgy érzem, okosabb lettem általa. Nagyon sok ember nemtetszését váltotta ki, mert ő valóban rámutat a dolgokra, hibáinkra, emberi gyengeségeinre. Akinek nem inge, az nem veszi magára, de nagyon jó emberismerő volt Osho.

HM 2008.08.03. 20:09:54

ifj. L Ron Hubbard (1934-1991) - ugye ő volt az aki DeWolfra változtatta a nevét ?

Pszientológus 2008.09.29. 08:03:24

A lányai nagyon szépek

Azt hiszem, női szemmel nézve Ron is ilyen szép lehetett

KenSentMe 2009.02.12. 20:39:02

Szerintem tök markáns az arca.. kicsit olyan Gerard Depardieu-s + alkoholista vonások, amolyan klasszikus ocsmány szépség.

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.07.24. 01:01:04

@Huszár József: osho egy drogos volt aki sok híve haláláért felelős, Hubbard vagy még rosszabb

2010.10.31. 19:18:19

Sziasztok!
Ez is egy érdekes oldal.
Talán annyit tehetek hozzá, hogy azok mennek vagy keresnek meg egy egyházat, akik eléggé belenyúltak a rossz dolgokba, és lesüllyedtek odáig, hogy egyedül nem képesek kimászni. Az is igaz, hogy senki nem tud egyedül kimászni ebből az anyagi világból, de sokan nem jöttek még erre rá. Akik jól érzik magukat a bőrükben, azok miért is keresnének valamilyen megoldást, hogy az anyagi világ körforgásából kilépjenek?
Az biztos, hogy egy egyház létrehozása nem kis feladat egy ilyen világban, s sok minden hülyeséget is csinálnak közben. Ráadásul minden egyház alapítónak is meg kell másznia az előtte lévő akadályokat. Ők sem kivételek ebben. Ha nincs személyes tapasztalatuk, akkor nem hiteles, amit írnak, vagy amit mondanak. Meg lehet nézni bármely egyházalapítót, egyik sem volt szent ember egész életében, bár annak próbálják beállítani. Ők is hibáztak, de egy valamit biztos jól csináltak. Átmentek az előttük lévő akadályokon, és létrehozták az egyházukat, és adtak egy lehetőséget az embereknek, hogy helyrerakják az énjüket.
Talán nem tudjátok, de a földön most lévő egyházak csak az én helyrerakására hivatottak. Minden egyház tud annyit a párkapcsolatokról, amennyi az én helyrerakásához kell. Ez mindegyik vallásra igaz, és hát mindig megjelennek olyan elméletek, írások vallási emberektől, ami megoldást próbál adni a párkapcsolatokra.
És ez azt hiszem így jó.
Ez a világ arra hivatott, hogy az emberek is rendbe rakják az énjüket, és utána jön a többi rendberakása.
Ebből az is következik, hogy az emberek 99%-ának biztos, hogy az énjét kell helyre raknia, még ha másként gondolja is ezt az egyes ember.
Én csak egyet mondok a szientológia egyházról. Van "Nagy Könyv"-e (Szientológus Biblia, ha így jobban ismeritek). Ezt láttam is, és bele is olvastam. Tényleg "Nagy Könyv".
Amelyik vallásnak van "Nagy Könyv"-e, az tényleg vallás, és az a vallás biztos helyre tudja az ént rakni. Az is igaz, hogy egy "Nagy Könyv"-et, csak úgy lehet megírni, ha piszok magasan vagy. Biztos sok minden rosszat lehet mondani Habbardról, meg a szientológiáról, de amikor a "Nagy könyv"-et írta akkor az egyik legetikusabb ember kellett hogy legyen, mert különben nem tudta volna leírni a "Nagy Könyv"-et.
Engem nem érdekelnek az előzmények, hogy lett egy vallásból vallás, ha helyre tudja tenni az ént.
Minden vallásban vannak és lesznek olyan emberek, akik sok marhaságot meg fognak csinálni a vallásra hivatkozva, de ahhoz, hogy elérd az én helyrerakását, nem is tudod elkerülni, hogy ne csinálj egy két hülyeséget. Remélem, minél kevesebb hülyeséget csinálunk, hisz ezért jöttek létre az egyházak, hogy ne égessük fel a földet a sok hülyeséggel.
Minden jót...
Csicseri Orosz Imre

Ohio 2011.05.13. 22:39:58

"Biztos sok minden rosszat lehet mondani Hubbardról, meg a szientológiáról, de amikor a "Nagy könyv"-et írta akkor az egyik legetikusabb ember kellett hogy legyen, mert különben nem tudta volna leírni a "Nagy Könyv"-et."

"Bort iszik és vizet prédikál." Van egy ilyen mondás. :) Aki nem csak a saját családját zúzza szét, de sok más ember családját is, az nem egy jó példakép, és pláne nem etikus. Szerintem.

Garro Natániel 2015.04.07. 17:30:34

www.youtube.com/watch?v=Yfke2JjpGYE&feature=youtu.be

Ez az HBO dokumentumfilm linkje 1.resz.
Csekkold le es tudasd velem hogy nincs e blokkolva. Ha nem oszd meg toldtsd le es fel:) GN
süti beállítások módosítása